Instal·lació de Plaques Solars amb Ignosol

¡Anem a experimentar el poder del sol mentre gaudim de l’energia renovable que ens brinda i reflexionem sobre la importància del seu ús sostenible per al benestar del nostre planeta i les generacions futures!

Gestió sense Preocupacions

Des d'Ignosol ens encarreguem de totes les gestions perquè no t'hagis de preocupar de res.

Productes de Qualitat

Busquem els millors productes amb grans garanties

Els Teus Beneficis

A part d'estalviar en la teva factura de la llum, pots aconseguir diferents bonificacions i subvencions.

Revaloritza la teva casa

La instal·lació solar augmenta el valor de la teva vivenda un 3,5%.

Ignosol placas solares

Per què realitzar la teva instal·lació de panells solars amb Ignosol

A Ignosol estem convençuts que l’excel·lència del producte ha d’anar de la mà d’un instal·lador competent. És essencial dur a terme, abans de presentar qualsevol oferta econòmica o producte final, un exhaustiu estudi energètic i de la ubicació (incloent la coberta, el comptador, etc.). Aquesta pràctica constitueix un dels aspectes que ens distingeixen en el mercat, ja que les nostres propostes són elaborades per enginyers fotovoltaics altament qualificats, amb una àmplia experiència en els sectors residencial i industrial.

No estem lligats a cap fabricant o distribuïdor en particular, sinó que la nostra lleialtat es troba amb els nostres clients. Per tant, estem constantment investigant en el mercat a la recerca de les solucions òptimes, adaptant la nostra oferta, productes i marques a les necessitats i expectatives de cada client individual.

Com instal·lar plaques solars pas a pas.

  • Estudi energètic per calcular la instal·lació solar

    El primer pas consisteix a realitzar un estudi energètic de la llar o establiment comercial, la qual cosa és fonamental per abordar l'autoconsum de manera efectiva. Mitjançant l'avaluació dels pics de consum i els hàbits durant diferents períodes, es pot determinar la potència necessària amb major precisió.

  • Permisos d'obra a l'ajuntament

    Després de realitzar l'estudi i la proposta, l'equip d'enginyeria d'Ignosol elabora una memòria tècnica o projecte, en funció de la potència a instal·lar, que serà signada per un enginyer especialitzat. Un cop completat el procés d'obtenció de permisos de construcció, procedim amb la instal·lació.

  • Instal·lació dels suports

    Hi ha diferents tipus de suports en funció de la tipologia de cada coberta. Per a cobertes inclinades utilitzem suports metàl·lics que s'instal·len de forma coplanar (paral·lels a la pròpia coberta). En funció de si són cobertes de planxa o de teula disposem de diferents tipus d'ancoratge. Per a cobertes planes utilitzem suports llastats amb blocs de formigó. És essencial considerar l'orientació dels panells fotovoltaics, preferint el sud a la nostra latitud, tot i que les direccions est i oest també són útils. A més, l'estructura de muntatge ha de tenir una lleugera inclinació, amb un angle que varia entre 10 i 35 graus.

  • Instal·lació dels panells solars

    El següent pas és fixar els panells solars amb l'estructura de muntatge. S'ha de tenir cura d'assegurar tota l'estructura correctament perquè sigui resistents i duri molt de temps. Durant el muntatge dels panells, aquests es connecten entre ells mitjançant connectors universals MC4. Els panells es connecten elèctricament entre ells de dues maneres: Connexió en sèrie: Aquí, el cable positiu (+) d'un mòdul es connecta al cable negatiu (-) d'un altre mòdul, augmentant així el voltatge disponible. Connexió en paral·lel: En aquest cas, es connecten els cables positius (+) entre ells i els negatius (-) entre ells per augmentar així la intensitat de línia.

  • Connectar el sistema a l'inversor fotovoltaic

    L'inversor fotovoltaic disposa de diferents MPPT (Maximum Power Point Tracking) o punt de màxima potència. Els panells són agrupats en strings i connectats amb els diferents MPPT en funció de la seva orientació i inclinació. Aquest inversor, al seu torn, es connecta a la bateria solar (en cas necessari) i a la xarxa elèctrica per generar energia. L'inversor es connecta a la xarxa elèctrica de la companyia subministradora segons les especificacions del Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió (REBT).

  • Posada en marxa de la planta

    Un cop completat tot el cablejat elèctric i les connexions necessàries, és hora de posar en marxa la planta solar. Els tècnics d'Ignosol realitzen la posada en marxa dels nostres inversors i realitzen les configuracions necessàries per deixar la instal·lació en funcionament. Mitjançant l'APP, el client pot veure en directe les dades de producció i consum de la seva planta fotovoltaica, mantenir un històric de consums, produccions i descarregar tota aquesta informació per al seu anàlisi.

  • La legalització de la instal·lació

    Un cop realitzada la instal·lació, procedim a legalitzar-la al departament d'Indústria en un període de poques setmanes el projecte. Aproximadament entre 4-8 setmanes després de finalitzar una instal·lació, els organismes oficials autoritzen el seu funcionament per poder autoconsumir energia solar i poder compensar els excedents.

  • Bonificació de l'IBI i subvencions disponibles

    Cada població disposa de diferents bonificacions segons l'ajuntament. El nostre departament tècnic s'encarregarà de gestionar amb l'ajuntament les bonificacions fiscals o ajudes disponibles.

Preguntes freqüents

El consum fotovoltaic fa referència a l’ús de l’energia elèctrica generada a partir de panells solars fotovoltaics. Bàsicament, implica aprofitar la llum del sol captada pels panells solars per produir electricitat que es consumeix directament al domicili o a l’empresa on estan instal·lats els panells. És una forma d’aprofitar els recursos renovables per cobrir part o la totalitat de les necessitats energètiques d’un lloc, el que pot resultar en estalvis significatius en la factura elèctrica i una reducció en la dependència de fonts d’energia no renovables.

Sí, amb la instal·lació adequada de panells solars podries aconseguir el que es denomina com a independència energètica. Això implica tenir accés a electricitat sense dependre de cap companyia elèctrica. No obstant això, assolir-ho requereix realitzar un estudi exhaustiu i un dimensionament adequat dels consums elèctrics a casa teva. A més, serà fonamental comptar amb un sistema d’emmagatzematge d’energia, com ara bateries solars, per assegurar un subministrament constant fins i tot durant la nit.

La vida útil mitjana dels panells solars ronda els 25 anys. Aquest llarg període de vida, juntament amb la simplicitat del manteniment de les instal·lacions, suposa un atractiu en termes de rendibilitat per a l’energia solar, especialment amb la implementació de la nova tarifa elèctrica. Tot i que implica una despesa inicial, una vegada realitzada, els panells generaran electricitat sense cap cost durant aquest quart de segle.

Quan no hi ha sol, els panells solars poden continuar generant electricitat utilitzant la llum difusa de l’entorn. Tot i que la producció d’energia serà menor que en dies assolellats, els panells encara poden convertir aquesta llum en electricitat, la qual cosa permet seguir aprofitant l’energia solar fins i tot en condicions de llum reduïda.

La recuperació de la inversió varia segons el tipus d’instal·lació i, per tant, la quantitat inicial invertida. En el cas de les instal·lacions connectades a la xarxa, les més populars en les llars del nostre país, el període d’amortització sol estar entre 7 i 10 anys. Amb una vida útil d’aproximadament 25 anys per als panells solars, una instal·lació amortitzada en 10 anys proporcionarà guanys durant els 15 anys següents.

No obstant això, és important tenir en compte que aquest temps de retorn pot veure’s afectat per diversos factors, com el cost i la complexitat de la instal·lació, així com la seva adequació o inadequació.

En termes generals, l’eficiència dels panells solars sol sovint rondar entre el 15 i el 18%. Això implica que, de tota la radiació solar captada, només entre el 15% i el 18% es converteix en electricitat.

No obstant això, en la pràctica, l’eficiència de la instal·lació no està determinada únicament per la qualitat dels panells solars. Hi ha múltiples factors que influeixen, com el tipus de panell (monocristal·lí o policristal·lí), l’orientació i l’exposició al sol, així com el grau de neteja de les plaques solars, entre altres.

L’eficàcia de la instal·lació depèn enormement de la posició i alineació dels panells. Tot i que l’orientació cap al sud i una inclinació adequada són ideals, en ocasions no resulten factibles. La elecció entre una disposició vertical o horitzontal dels panells ha de considerar diversos factors, com la incidència d’ombres i les característiques del suport. En alguns casos, les limitacions del suport poden restringir les opcions de posició. Pel que fa a les ombres, és crucial evitar que les del voltant incideixin directament sobre els panells.

És clar, és factible augmentar la capacitat d’una instal·lació solar existent. Abans d’iniciar aquest procés, és essencial comprovar que els altres equips de la instal·lació tinguin la capacitat de suportar una major generació solar. A més, cal considerar detingudament les especificacions tècniques dels panells solars, incloent el seu voltatge i potència.

Els requisits per a la instal·lació de panells solars poden variar segons el tipus de projecte. En primer lloc, és essencial comptar amb un disseny elaborat per una empresa especialitzada en energia fotovoltaica. A més, cal obtenir permisos d’accés i connexió en casos d’instal·lacions ubicades fora de l’àrea urbana o que superin els 15 kW. Així mateix, es requereix l’obtenció d’una llicència d’obra i el pagament d’impostos com l’ICIO i la taxa urbanística. En alguns casos, podria ser suficient notificar a l’ajuntament corresponent, sobretot per a instal·lacions de baixa potència. És imprescindible obtenir una autorització administrativa prèvia i de construcció, especialment per a projectes fotovoltaics de gran envergadura. Des d’un punt de vista tècnic, cal comptar amb un terreny o coberta idonis, amb una orientació adequada i sense ombres que puguin afectar l’eficiència del sistema.

Per determinar la quantitat de panells solars que necessites, primer necessites avaluar el teu consum d’energia actual. Això implica revisar les teves factures d’electricitat per conèixer quanta energia consumes de mitjana per mes. Després, considera la capacitat de generació d’energia de cada panell solar i la teva ubicació geogràfica per calcular quants panells necessitaries per cobrir el teu consum energètic. A més, és important considerar factors com l’eficiència del panell, la inclinació del sostre i la possible ombra que pugui afectar la producció d’energia.

L’autogeneració d’energia pot resultar en excedents que es volquen a la xarxa i són compensats per la companyia elèctrica. No obstant això, no generarem guanys, només compensarem part dels nostres despeses. A més, hem de pagar costos fixos com la potència i el lloguer del comptador.

Els panells solars disposen d’un comptador que registra la producció i el consum elèctric, permetent accedir a la xarxa quan la irradiació solar és baixa. Per estalviar, es suggereix utilitzar electrodomèstics de gran consum durant el dia.

Els excedents d’energia no consumida s’injecten a la xarxa i la companyia elèctrica ha de compensar-los un cop gestionats amb les autoritats i la distribuïdora.

Posa't en contacte amb nosaltres

Sol·licita el teu estudi solar

Ens ocupem de tot el necessari perquè puguis produir la teva pròpia electricitat. Si tens teulada, pots aprofitar els raigs de sol per generar energia i aconseguir importants estalvis en la factura de la llum. Descobreix les ajudes disponibles a la teva comunitat autònoma.

en_USEnglish