Aerotèrmia amb radiadors d'alta temperatura

L’aerotèrmia amb radiadors d’alta temperatura és una solució innovadora. Combina l’eficiència energètica de l’aerotèrmia amb la capacitat de calefacció dels radiadors convencionals. Aquest sistema permet obtenir una climatització eficient en espais que requereixen temperatures elevades. És ideal per a habitatges antics o mal aïllats, sense renunciar al confort i a l’estalvi.

Eficiència energètica

Al aprofitar l'energia renovable de l'aire, es redueix el consum d'energia elèctrica i les factures mensuals.

Confort tèrmic

Els radiadors d'alta temperatura proporcionen una calefacció ràpida i efectiva, fins i tot en els dies més freds de l'hivern.

Sostenibilitat

Al ser un sistema que utilitza energia renovable, contribueix a la reducció d'emissions de CO₂ i a la cura del medi ambient.

Compatibilitat amb habitatges antics

Aquest sistema s’adapta perfectament a habitatges que ja compten amb radiadors convencionals, eliminant la necessitat de canviar tot el sistema de calefacció.

Com funciona l'aerotèrmia amb radiadors d'alta temperatura

El sistema d’aerotèrmia utilitza una bomba de calor que extreu l’energia de l’aire exterior per generar calor. A través d’un fluid refrigerant, aquest calor es transfereix al sistema de calefacció de l’habitatge. En aquest cas, es transfereix als radiadors d’alta temperatura. Aquests radiadors, dissenyats per operar amb temperatures més altes, distribueixen la calor de manera ràpida i eficient, mantenint el confort a tota l’habitatge.

Un detall important és que aquest sistema pot funcionar a temperatures exteriors baixes sense perdre eficiència. Això el fa ideal per a climes freds. A més, Ignosol ajusta la configuració de la bomba de calor i els radiadors perquè treballin de manera òptima en cada cas.

Tipus de radiadors compatibles amb l'aerotèrmia

Radiadors de ferro colat

Són els més comuns en habitatges antics i poden funcionar a temperatures elevades sense problema.

Radiadors d'acer

Ofereixen una resposta tèrmica ràpida i són ideals per combinar-los amb sistemes d’aerotèrmia.

Radiadors d'alumini

Són lleugers i tenen una excel·lent capacitat per transmetre calor de manera ràpida i eficient

 

aerotermia alta temperatura

Aerotèrmia amb radiadors d'alta temperatura vs. sistemes convencionals

Quan comparem l’aerotèrmia amb radiadors d’alta temperatura davant de sistemes de calefacció convencionals, com el gas natural o les calderes de gasoil, la diferència és notable en diversos aspectes:

Estalvi energètic: Els sistemes convencionals depenen de combustibles fòssils. En canvi, l’aerotèrmia utilitza energia renovable, la qual cosa pot suposar un estalvi de fins al 50%.

Impacte ambiental: L’aerotèrmia redueix significativament les emissions de CO2 en comparació amb els sistemes basats en combustibles fòssils.

Manteniment: Els sistemes d’aerotèrmia requereixen menys manteniment que les calderes tradicionals. Això es tradueix en menys despeses a llarg termini.

Aplicacions de l'aerotèrmia amb radiadors d'alta temperatura

La aerotèrmia amb radiadors d’alta temperatura és especialment útil en diverses situacions, com:

  • Habitatges unifamiliars i adossats: Tens radiadors convencionals i vols millorar l’eficiència del teu sistema de calefacció? Aquesta opció és ideal per actualitzar-lo sense haver de canviar tot el sistema.

  • Edificis antics: Vius en un edifici antic i no vols fer grans reformes? Els radiadors d’alta temperatura aprofiten la instal·lació existent, evitant obres complicades.

  • Sector industrial: Necessites calefacció potent i constant a la teva nau industrial o edifici comercial? Aquest sistema és perfecte per cobrir les altes demandes d’aquests entorns.

aerotermia por suelo radiante

Manteniment i durabilitat del sistema d'aerotèrmia amb radiadors.

El manteniment d’aquest tipus d’aerotèrmia és mínim en comparació amb els sistemes convencionals. És recomanable fer una revisió anual per assegurar que la bomba de calor funcioni correctament i netejar els filtres quan sigui necessari. Aquests sistemes tenen una vida útil prolongada, la qual cosa garanteix una inversió a llarg termini.

Preguntes freqüents

en climes freds, i la utilitza per escalfar l’aigua que circula pels radiadors. A diferència dels sistemes tradicionals de calefacció com el gas o el gasoil, l’aerotèrmia no crema combustibles fòssils i és molt més eficient, la qual cosa es tradueix en un menor consum energètic.

Exemple: Mentre que un sistema de gas pot tenir una eficiència del 90%, l’aerotèrmia pot oferir una eficiència de fins a 300%, la qual cosa significa que per cada kWh d’electricitat consumit, genera fins a 3 kWh de calor.

Sí, amb la instal·lació adequada de panells solars podries aconseguir el que es denomina independència energètica. Això implica tenir accés a electricitat sense dependre de cap companyia elèctrica. No obstant això, aconseguir-ho requereix realitzar un estudi exhaustiu i un dimensionament adequat dels consums elèctrics a la teva llar. A més, serà fonamental comptar amb un sistema d’emmagatzematge d’energia, com bateries solars, per assegurar un subministrament constant fins i tot durant la nit.

Sí, l’aerotèrmia és efectiva fins i tot en climes freds. Encara que el sistema extreu calor de l’aire exterior, les bombes de calor d’aerotèrmia estan dissenyades per funcionar eficientment fins i tot quan les temperatures són molt baixes, arribant a -20°C. Per a aquests casos, els radiadors d’alta temperatura són especialment útils, ja que proporcionen una calor constant i suficient.

El temps que tarda a escalfar una vivenda depèn de la mida de la casa i de l’eficiència del sistema. No obstant això, els radiadors d’alta temperatura solen escalfar més ràpidament que altres sistemes, ja que aconsegueixen temperatures més altes. En una vivenda mitjana, el sistema pot aconseguir una temperatura confortable en unes poques hores.

Sí, l’aerotèrmia és perfectament compatible amb sistemes d’energia solar tèrmica o fotovoltaica. En combinar ambdós sistemes, es pot aprofitar l’energia solar per generar electricitat o escalfar aigua, cosa que augmenta encara més l’estalvi energètic i redueix la dependència de fonts externes.

Exemple: En una vivenda amb panells solars, l’energia generada durant el dia es pot utilitzar per alimentar la bomba de calor, fent que el sistema d’aerotèrmia funcioni de manera pràcticament gratuïta.

L’aerotèrmia amb radiadors d’alta temperatura ofereix un confort constant i uniforme. A diferència dels sistemes de calefacció convencionals que poden generar punts freds o calor desigual, aquest sistema manté una temperatura estable a totes les habitacions. A més, els radiadors d’alta temperatura arriben ràpidament a la calor, cosa que millora la sensació de confort.

L’espai necessari depèn de la mida del sistema, però en general, les bombes de calor d’aerotèrmia requereixen un espai exterior adequat per a la unitat que capta l’aire i una ubicació interior per al dipòsit d’aigua calenta. No es requereix una sala de calderes gran com en els sistemes tradicionals.

Exemple: En una vivenda unifamiliar típica, l’equip es pot instal·lar en una petita àrea exterior com un pati o terrassa, i el dipòsit d’aigua calenta sol ubicar-se en un armari o un soterrani.

La aerotèrmia és una opció molt ecològica, ja que utilitza una font d’energia renovable: l’aire. A més, redueix les emissions de CO2 en comparació amb els sistemes de calefacció tradicionals. En no cremar combustibles fòssils, contribueix a la disminució de la petjada de carboni i al compliment dels objectius de sostenibilitat mediambiental.

Contacta'ns.

Sol·licita informació

Assegura el màxim confort i benestar a la teva llar amb la selecció òptima de sistemes d’aerotèrmia adequats a les teves necessitats específiques. A Ignosol, rebràs assessorament expert per triar entre opcions com ara terra radiant, bomba de calor o radiadors, personalitzades per al teu cas particular.